U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Ik ben Carolien Reef. "Iets maken" heeft altijd mijn belangstelling gehad. Van jongs af aan heb ik met verschillende technieken en materialen gewerkt. Ik heb het maken van mozaïeken bij Artomatic in Rotterdam geleerd. Nadat ik een aantal werken had gemaakt kreeg ik de gelegenheid om in restaurant  "Mosaïc"  op de Boompjes, Rotterdam te exposeren en verkocht mijn eerste werk. Dat stimuleerde om verder te gaan. Bij het maken van mozaïeken ben ik steeds op zoek naar naar nieuwe uitdagingen; glazuren op tegels, andere materialen, 3D de Denker.

Toen ik op zoek ging naar gekleurd glas (voor een mozaïek glas op glas) ontdekte ik de techniek glas-fusen.  Daar wilde ik meer van weten en volgde een opleiding bij Vetro Colorito van Irene van der Does de Bye. Glas-fusen is het aan elkaar smelten van glas. Wil je dat doen zonder dat je werk barst of breekt, dan moet je kennis hebben van het materiaal en het stookproces goed beheersen. Glas zet uit en krimpt als het verwarmd wordt. De temperatuur waarop dit gebeurt en de mate waarin is bij elke glas-soort anders. Je kunt alleen glas met elkaar versmelten als de uitzettingscoëfficiënt hetzelfde is.

Ik laat mij graag uitdagen door nieuwe (on)mogelijkheden. Het plezier van iets maken, het proces en het vinden van oplossingen kan soms belangrijker zijn dan het eindresultaat. Maar als mensen de dingen die ik maak zo mooi vinden dat zij het willen kopen dan stimuleert dit mij om door te gaan. Het mozaïeken en glas-fusen is mijn passie geworden.

terug